Boek: En wat als dit liefde is

Gecharmeerd als ik ben van haar twee andere boeken kon ik deze niet laten staan (mooie titel ook). En blij toe want ik vond het een fijn boek. Het is misschien geen wereldschokkende literatuur, maar ik vind de invalshoek interessant en ik heb een aantal juweeltjes van zinnen gespot. Helaas hoorde de eerste zin van bladzijde 26 daar niet bij: “Oh”

 

Het boek gaat over Mme de Grenelle, een bejaarde Parisienne die er alles aan doet om voor de wereld verborgen te houden dat ze niet kan zien. Het verhaal leest als haar dagboek, afgewisseld met blogs geschreven door haar vriendin Tara. Tara mid-twintig, mooi en beroemd is wekelijks te gast in een tv-programma als lifestylespecialiste. Tara goochelt met vriendjes, altijd op zoek naar de liefde. Als ze ontdekt dat Mme de Grenelle bewust afstand genomen heeft van haar grote liefde laat ze dat niet rusten.

 

Maar de plot is eigenlijk bijzaak, althans voor mij. Ik heb genoten van de vondsten van de schrijfster, Mme die de hele dag door haar stappen telt om te weten waar ze is. Dat ze de vriendjes van Tara uit elkaar houdt door ze te vernoemen naar de arrondissementen waar ze wonen. De reacties van Julia, vriendin nummer twee. De bijpersonages als Mme de Bourbon en Monsieur, herkenbaar en grappig beschreven. Kortom, ik heb ervan genoten! En jij?

 

Bladzijde 26, zin 1: “Oh”


En wat als dit liefde is / Sophie van der Stap / Uitgeverij Prometheus / 2011

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s