Over lezen op de iPad

De zondag tegen het eind van de middag is bij uitstek een goed moment om met een boek op de bank te zitten, dus plofte ik vanmiddag met een kop thee in mijn hoekje en bekeek welk boek van de nog-lezen-stapel mij kon bekoren. Helaas trokken ze me alledrie niet, te zwaar en ik had juist zin in iets luchtigs, de titel van een ander boek speelde door mijn hoofd en ik keek naar mijn iPad, zou ik?

Ik las nog niet eerder een roman op de iPad, wel vakliteratuur en dat beviel goed, maar of dat ook zo zou zijn als het gewoon ontspanning betrof? Ik besloot het te proberen en downloadde 'De lijst van al mijn wensen' van Grégoire Delacourt bij wijze van experiment.

Het viel me alles mee. De iPad is wel wat zwaar naar mijn zin, je neemt hem natuurlijk niet mee in bad, met e-books kan je geen boekenkast vullen en je kan ze niet nonchalant laten slingeren. Maar je kan wel op ieder moment van de dag een nieuw boek aanschaffen en je kan al je favoriete boeken overal mee naartoe nemen, altijd! Je kan de ruimte in je boekenkast bewaren voor de boeken die je echt raken en je kan mooie zinnen markeren in het boek zonder dat je op zoek hoeft naar een pen (niet dat ik ooit zinnen markeer, maar toch). Kortom geen enkele reden om niet vaker zomaar op zondagmiddg een boek te downloaden en dat in mijn hoekje van de bank (of in de trein) te lezen, experiment geslaagd!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s