Debet / Saskia Noort

“Goede cover” dat is het eerste wat ik dacht bij dit boek, lekker opvallend en anders. Debet is een vervolg op De Eetclub maar kan ook los gelezen worden, gelukkig maar want De Eetclub staat nog niet op mijn “gelezen-lijst”. De personages uit het boek zijn wel overwegend hetzelfde blijkt gaandeweg het verhaal, maar ik heb het niet als gemis ervaren dat ik De Eetclub niet gelezen heb.

Facebook foto's_SaskiaNoort

Debet is een lekker boek. Het speelt 30 jaar later, Karen is getrouwd met Michel en denkt het allemaal voor elkaar te hebben. Tot Michel een ernstig auto-ongeluk krijgt en sterft, Karen’s zekerheden blijken ineens heel onzeker, er lijkt van alles aan de hand. Terwijl ze haar grip op haar leven terug probeert te krijgen, raakt ze weer betrokken bij haar vroegere vrienden van de eetclub en dat blijkt niet zo’n heel goed idee.

Ik heb Debet met meer plezier gelezen dan De Kraamhulp, ik had niet zo’n sterk trucjes-gevoel (lees mijn blog over De Kraamhulp, dan begrijp je hopelijk wat ik hiermee bedoel) en dat was prettig. Wel vind ik de hoofdpersoon, Karen, niet altijd even handig. Dat geeft me dan weer een “dat zie je toch van mijlen ver aankomen”-gevoel, iets dat ik ook vaak ervaar als ik een James Bond kijk. Maar dat is ook eigenlijk wel een goede typering voor het boek, het is net als een goede James Bond, soms heb je er gewoon zin in, je weet wat je krijgt, het is spannend en het is op één avond (of twee in dit geval) weer voorbij. Dan weet je hoe het zit en kan je weer verder met de orde van de dag.

Een aanrader dus. Wat vond jij? Verdient Debet de NS Publieksprijs? Stemmen kan hier: https://nspublieksprijs.nl/jurylid/CPFB8J

Bladzijde 26, zin 1: “De Sint Vituskerk is afgeladen.”

Debet / Saskia Noort / Anthos / 2013

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s