#Boekperweek

Begin januari zag ik op Twitter ineens de hashtag #boekperweek voorbijkomen. Nieuwsgierig als ik ben was ik er al snel achter dat het een actie was van @bibliotheek, een uitdaging om in 2015 een boek per week te lezen. Leuk! dacht ik meteen, ik doe mee. Maar toen sloeg de twijfel toe, een boek per week is toch helemaal geen uitdaging, zal ik er misschien twee? Of helemaal niet? Na wat dubben heb ik toch besloten mee te doen omdat ik het idee gewoon ontzettend leuk vind. Wel de makkelijke versie, dus één boek per week, maar met een boekbespreking op Bladzijde26.

Het is echt een socialmedia-uitdaging, te volgen via Pinterest (check dit bord) en/of Twitter (#boekperweek), dus ook leuk als je niet meedoet maar op zoek bent naar leesinspiratie. Ik gluurde net al heel eventjes op dat pin-bord, en ik zag al heel veel nieuwe titels voor mijn noglezen-lijstje. Superleuk dus!

Het is trouwens helemaal niet ingewikkeld. Je leest dus iedere week een boek. En dan tweet of pin je steeds titel en/of foto. Uiteraard zet je er ook even bij hoe ver je al bent, bijvoorbeeld: 3/53 (ja, 2015 heeft echt 53 weken!). Op Pinterest is het trouwens extra leuk als je meepint aan dit pin-bord van de bibliotheek. Dat ga ik nu trouwens meteen doen, even een kleine inhaalslag en dan vanaf volgende week netjes iedere week een pin.

En jij, doe je ook mee?

Advertenties

5 gedachtes over “#Boekperweek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s