Een mooie jonge vrouw / Tommy Wieringa

Tommy-Wieringa-een-mooie-jonge-vrouwDeze stond al een tijdje in de kast te wachten, want als echte boekenfan koop ik tijdens de Boekenweek natuurlijk een boek in een “echte” boekwinkel en krijg dan het boekenweekgeschenk cadeau. Ik weet eigenlijk niet meer welk boek ik kocht, ik denk De Cirkel van Dave Eggers, die stond er tenminste naast in de kast, ook nog ongelezen, schande! Dat wordt beslist 5/53 (zie #boekperweek).

Een mooie jonge vrouw krijgt 2/53 mee in de #boekperweek-uitdaging. Ik had het misschien beter kunnen bewaren voor een heel drukke week, want ik las het in een avond uit. En ik begrijp zowaar de titel! (In tegenstelling tot die van Wieringa’s Dit zijn de namen, ook een tweede keer lezen bracht daar voor mij geen duidelijkheid over het hoe en waarom).

Een mooie jonge vrouw gaat over de relatie tussen Edward en Ruth. Hij is ongeveer 15 jaar ouder dan zij en dat leeftijdsverschil gaat een steeds grotere, maar ook een andere, rol spelen. Waar het hem eerst een machtig gevoel geeft, hij is een echte man, hij heeft immers die mooie, jonge vrouw aan zijn zijde, voelt hij zich later steeds sneller oud worden. Hij takelt af, zij is nog in de bloei van haar leven en dat contrast wordt steeds moeilijker te verkroppen.

Een verhaal vol mooie zinnen en rake dialogen zoals altijd bij Tommy Wieringa. Ik lees hem graag omdat hij zo prachtig schrijft, terwijl ik zijn verhalen eigenlijk helemaal niet zo boeiend vind. Zou het daarom literatuur zijn? Is bij literatuur het verhaal ondersteunend aan de taal? Of is het toch een combi? Daar ga ik eens op kauwen, wat vind jij?

Bladzijde 26, zin 1: “Op een dag liep Edward het kantoor van Wigboldus binnen.”

Een mooie jonge vrouw / Tommy Wieringa / CNPB / 2014 (Boekenweekgeschenk)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s