Halverwege de heuvel / Gio Lippens

Bladzijde 26, zin 1: “Het zijn vooral de oude meesters, de kampioenen”.

Boek 13/53 #boekperweek

Halverwege de heuvel - Gio LippensGio Lippens ken ik vooral als wielrenverslaggever op de radio en dan met name van zijn verslaglegging van de etappefinales bij Radio Tour de France op NPO1. Die zijn altijd even spannend. Maar goed, toen ik hoorde dat hij een niet onverdienstelijk boek had geschreven was ik nieuwsgierig, zou zijn boek net zo spannend zijn als de tourfinale?

Wielrennen speelt een belangrijke rol in het boek, maar beslist niet de hoofdrol. Het is meer de achtergrond waartegen het verhaal zich afspeelt. Voor mij als wielerliefhebber extra leuk, maar ik denk niet dat het stoort als je niet van wielrennen houdt. Het verhaal draait immers om de moeizame relatie tussen vader en zoon, en om Ana Maria, respectievelijk hun vrouw en moeder. Sinds de dood van zijn moeder bezoekt de zoon zijn vader nog maar één keer per jaar, uit een soort fatsoen. Zo ook dit jaar, maar toch is het deze keer anders. Elf jaar, zes maanden en tweeëntwintig dagen na de dood van Ana Maria besluit de vader zijn zoon alles te vertellen wat hij weet. Maar of de zoon daar nou gelukkiger van wordt?

Ik heb dit boek in één ruk uitgelezen, het leest makkelijk en ik was vanwege de lovende flapteksten ook heel benieuwd naar het verhaal. Van mij mag er nog wel zo’n flaptekstje bij, ik vond het echt een fijn boek. Een verrassend verhaal over liefde, geheimen en verraad. Alweer een aanrader!

Lees jij de flapteksten voordat je aan een boek begint? En laat je je erdoor beïnvloeden?

Halverwege de heuvel / Gio Lippens / Atlas Contact / 2012

Advertenties

Een gedachte over “Halverwege de heuvel / Gio Lippens

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s