Binnenkort in dit theater / Ester Naomi Perquin

Bladzijde 26, zin 1: “Ze is daar niet meer.”

Boek 14/53 #boekperweek

Binnenkort in dit theater van Ester Naomi PerquinEster Naomi Perquin ken ik van de middelbare school, dat we vriendinnen waren zou een te groot woord zijn, maar we hadden een leuk contact en brachten pauzes of tussenuren weleens met elkaar door. Ook toen vond ik Ester al een persoonlijkheid, ze had echt wat te vertellen en bekeek de wereld met een bijzondere blik. Toen ik dit boekje van haar in de bieb zag staan heb ik het meteen in mijn tas gestopt. Maar daar blijft het niet bij, inmiddels staat het ook op mijn wishlist, zo geniet ik van haar schrijven .

In dit boekje een verzameling miniaturen, ja, ik leen het woord op de achterflap maar even want dat is eigenlijk precies goed. Het zijn niet echt columns en ook geen korte verhalen, maar wel heel mooie stukjes van anderhalve pagina over heel alledaagse dingen. Heel fijn! Ze gaan over de kunst aan de muur bij de tandarts, ruziënde buren (en hoe amusant dat kan zijn) en spam, maar ook over ontmoetingen en genieten van het moment. Stuk voor stuk mooi geschreven, korte zinnen, geen overbodige uitwijdingen, elk woord is raak. Zou het zijn omdat ze eigenlijk dichter is?

Ik weet in ieder geval dat ik meer van haar ga lezen, ik verheug me er nu al op… Ben jij ook nieuwsgierig, check dan haar website voor een voorproefje en laat me vooral weten wat je ervan vind.

Binnenkort in dit theater / Ester Naomi Perquin / Uitgeverij Van Oorschot / 2014

Advertenties

Een gedachte over “Binnenkort in dit theater / Ester Naomi Perquin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s