De verzamelde werken van A.J. Fikry, boekhandelaar / Gabrielle Zevin

Bladzijde 26, zin 1: “‘Andersom moet je toegeven dat je een paar weken van je leven hebt verpest,’ had A.J. ertegen ingebracht.”

Boek 16/53 #boekperweek

De verzamelde werken van A.J. Fikry, boekhandelaar / Gabrielle Zevin

Een boek voor echte boekenfans. Zoals ik dus, ik vind het altijd extra leuk als de hoofdpersonen in een boek ook van lezen houden en dat is in dit boek absoluut het geval. 🙂

A.J. Fikry heeft een boekwinkel, de enige op Alice Island. Oorspronkelijk was de winkel van Fikry en zijn vrouw Nic, maar zij is nog niet lang geleden overleden. Fikry heeft zijn leven als weduwnaar beslist nog niet op de rit, hij drinkt meer whiskey dan goed voor hem is en verwaarloost de winkel. Maar daar komt verandering in. Allereerst is daar Amelia, de charmante vertegenwoordigster van een uitgever. Vervolgens is er de mysterieuze diefstal van een exclusieve eerste editie en tot slot is er het heel bijzondere pakketje dat overgelaten wordt aan Fikry’s goede zorgen. Drie ogenschijnlijke losstaande gebeurtenissen die veel nauwer met elkaar verweven blijken dan Fikry kan vermoeden.

Van De verzamelde werken spat de liefde voor literatuur gewoon af. Voor een boekenliefhebber is het een absolute must read vanwege de vele verwijzingen naar allerhande schrijvers en literatuur. Én omdat het gaat over de liefde voor lezen, over de troost van een goed boek, over het delen van leeservaringen en het inzicht dat een boek je geven kan. Maar het is ook gewoon een heel mooi verhaal over liefde. Zonder zoetsappig te worden overigens, daarvoor is de vorm waarin het verhaal gegoten is te origineel.

De verzamelde werken van A.J. Fikry, boekhandelaar (The storied life of A.J. Fikry) / Gabrielle Zevin / Atlas Contact / 2014

Advertenties

2 gedachtes over “De verzamelde werken van A.J. Fikry, boekhandelaar / Gabrielle Zevin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s