Van 26 tot 26 – April!

En toen was het alweer mei, en ik heb nog niet eens mijn van 26 tot 26 over april getikt – aargh! Dit was een maand met blog-ups en blog-downs, maar wat lezen betreft een absolute up. 🙂 Tien boeken en die van Eggers heeft me zowaar meer dan een week gekost (was wel de moeite waard trouwens). Over Pier en oceaan deed ik nog veel langer, maar dat heb ik alleen in de trein gelezen dus dat is niet zo gek (het heeft bijna 700 bladzijdes). Het mooiste boek van april bleek het laatste boek, De bibliothecaresse van Auschwitz, keihard, prachtig en ontroerend.

26-26_2015.04-Books.

 • Jo Baker / Landgoed Longbourn ♥♥♥
 • Cathy Kelly / Het hart van een vrouw ♥♥♥
 • Jan Terlouw / De koning van Katoren* ♥♥♥
 • Jessie Burton / Het huis aan de gouden bocht ♥♥♥
 • Dave Eggers / Een hartverscheurend verhaal van duizelingwekkende genialiteit ♥♥♥
 • Sarah-Kate Lynch / De smaak van champagne ♥♥♥
 • Solomonica de Winter / Achter de regenboog ♥♥♥
 • Oek de Jong / Pier en oceaan ♥♥♥
 • Leni Saris / Schotse symphonie ♥♥
 • Antonio Iturbe / De bibliothecaresse van Auschwitz ♥♥♥♥

Mijn #boekperweek-challenge ligt goed op schema, al moet ik gisteravond nog inhalen (maar dat is voor de volgende 26-26) en zelfs in mijn #alleboekenuitdekast-challenge zat deze maand progressie (Eggers). So, let’s keep up the good work!

26-26_2015.04_Other
En dan andere leuke dingen van de afgelopen maand. Ik was met vriendinnen in Rotterdam, we bezochten de expositie van het Nederlands Fotomuseum over 175 jaar fotografie in Rotterdam, erg leuk! En ook nog een beetje spannend, want het museum werd ontruimd, heel echt, met sirenes en BHV-hesjes en *attentie attentie*. Omdat we toch bijna rond waren zijn we meteen gegaan, maar ik ben nog steeds nieuwsgierig wat er nu aan de hand was (Twitter etc boden geen uitkomst). De volgende stop was de Markthal, wat een feest! Na lezen staan lekker eten en koken en bakken op een gedeelde tweede plaats in mijn hobby top 10 dus dit vond ik echt fantastisch. Ik ga zeker terug! (Met een dikke portemonnaie en een hele grote shopper).

Verder proefden we bijna 100 wijnen op een wijnproeverij in Schiedam en spendeerden een klein fortuin. Ik kreeg een dikke brief van mijn schoolvriendin, heerlijk die ouderwetse post. Samen met mijn moeder bezocht ik de balletvoorstelling van m’n lieve schoonzusje (hieronder een filmpje van de supergave slotdans). Helemaal alleen genoot ik van een heel fijn terrasje in Breda. Met andere Delicious.-fans deed ik mee aan een workshop over de nieuwe website en was reuzeblij met de goodybag, en, tromgeroffel … Ik kreeg mijn allereerste reactie op een visitekaartje dat ik een biebboek stak. Zo leuk dat! En het wordt nog beter, ook voor de allereerste keer dook de link naar Bladzijde26 op in een andere blog 🙂 Joehoe! Amber van Tale of the Lime Tree, bedankt! Ga ook vooral even bij haar kijken, erg leuk.

Dan de komende maand… Gisteren heb ik mijn laatste werkdag bij Artifort gehad, dus ik ben vanaf nu full time op zoek naar een nieuwe uitdaging, maar daarover later meer. Andere plannen, een dagje Sanadome, een high-tea, een bezoek aan de Late Rembrandt expositie in het Rijks en lekker veel lezen, bloggen en van de zon genieten. Het blogje over de minibiebjes komt eraan, beloofd!

Oja, ik lees en luister nu: De lange weg naar vrijheid van Nelson Mandela, Het huis met de geesten van Isabel Allende, Al wat schittert van Eleanor Catton en ik luister Donderdagskinderen van Nicci French.

3 gedachtes over “Van 26 tot 26 – April!

 1. Oh, heerlijk om te lezen wat andere lezen! Daar krijg ik altijd inspiratie van. Koning van Katoren las ik vroeger ook (staat nog steeds in de kast) en zou ik nog wel eens willen herlezen. Ik vond het toen een geweldig boek. De Bibliothecaresse van Auschwitz klinkt erg indrukwekkend. Ik merk dat ik het lastig vind om dat soort ‘zware’ boeken soms op te pakken en te gaan lezen, maar eigenlijk zou ik het gewoon vaker moeten doen!
  You’re welcome btw, vind het erg leuk om jouw blog te lezen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s