Ieniemienievakantie in Drenthe

Afgelopen week waren we een paar daagjes in Drenthe. We hadden een fijne B&B uitgezocht (De Tijd in Zwiggelte) en wilden eigenlijk vooral genieten van het mooie weer en elkaar. En dat is uitstekend gelukt! Het heeft niets met lezen te maken natuurlijk, maar het leek me toch leuk om te vertellen wat we gedaan hebben en wat foto’s te laten zien…
Dierenpark Emmen
Op dag 1 bezochten we het Dierenpark Emmen. Als klein meisje ben ik daar ook wel eens geweest en ik heb het me altijd herinnerd als een erg mooie dierentuin, gelukkig is het dat nog steeds 🙂
Het allerleukst? De kleine olifantjes! Zo snoezig. Maar er was nog veel meer leuks te zien, zo vind ik giraffes ook altijd bijzonder, zo gracieus, en waren er twee schattige kleine stokstaartjes. Dat zijn altijd al leuke beestjes natuurlijk en zo klein al helemaal!

Op dag 2 huurden we fietsen en maakten op ons dooie akkertje een tocht door het mooie Drenthse land. We aten pannenkoeken in Aalden en vermaakten ons met de Oogstdag in Orvelte. Het was fantastisch weer en Drenthe is echt perfect om op de fiets te ontdekken, je komt soms tijdenlang geen mens tegen. ’s Avonds zaten we heerlijk op een terras in Westerbork. Met extra zachte kussens, want 45 km op de fiets, dat doe ik veel te weinig en dat heb ik geweten ook.
Drenthe
Dag 3 was alweer de laatste dag 😦 eerst hebben we voormalig Kamp Westerbork en het bijbehorende herinneringscentrum bezocht. Ik was daar vorig jaar al eens geweest maar J nog nooit. Ook de tweede keer bleek het echt de moeite waard, het centrum is ingericht met heel veel luistermateriaal, overlevenden vertellen hun verhaal en dat maakt het heel persoonlijk. Erg mooi en ook erg afschuwelijk.

Toen wij het kampterrein bezochten was daar ook een groep orthodox Joodse jongens. Zij zongen voortdurend en dat zorgde voor een bijzondere sfeer, heel mooi. Daarna sloten we de dag en onze ieniemienievakantie af op het terras in Dwingeloo, zalig met een wijntje in de zon…

Advertenties

6 gedachtes over “Ieniemienievakantie in Drenthe

  1. Toen wij 20 jaar geleden Auschwitz bezochten, was er een groep van het Israëlische leger. Ook zij zongen en dat zorgde voor zo’n intieme sfeer. Nog meer kippenvel dan dat ik al had.

    Zo’n minivakantie duurt altijd te kort hé…

  2. Ik ben niet zo heel lang geleden nog naar Dierenpark Emmen geweest en vond het wel een mooie dierentuin :3 Niet heel groot jammer genoeg. Het bezoeken van voormalig Kamp Westerbork klinkt erg interessant, maar inderdaad ook afschuwelijk D:

    1. Dat ging iets te vlug… Hoe afschuwelijk ook, Kamp Westerbork moet je zeker een keer bezoeken. Sla dan vooral het herinneringencentrum niet over en zet daar ook de koptelefoons op om te luisteren naar alle verhalen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s