Prangende blogvragen: Hoe volgen jullie je favoriete blogs?

Prangende blogvragen | Bladzijde26

Vorige week ben ik gestart met deze rubriek en het is me meteen goed bevallen. Ik kreeg uitgebreid antwoord op mijn vraag “Wat is een tag?”, dus binnenkort zal je er wel één (of misschien wel meer) voorbij zien komen. Dank jullie wel voor de reacties! Blij mee!

Vraag 2: Hoe volgen jullie je favoriete blogs?

Maar ik heb nog veel meer te vragen! Voor ik begon met zelf bloggen las ik al jaren mee op allerlei blogs, vooral veel design, lifestyle en food. Sinds Bladzijde26 zijn daar ook de boekenblogs bijgekomen. Hartstikke leuk natuurlijk, maar soms vind ik het wel een stressfactortje. Hoe houd je dat nou allemaal bij?

Zelf ben ik al jaren fan van Bloglovin’, ideaal zo’n plek waar je alle nieuwe posts van je favoriete blogs verzameld worden. Dat is ook het enige dat ik ermee doe, ik volg geen andere mensen (niet bewust althans) en ik save wel eens een blogpost, maar dat is vooral omdat ik er dan nog iets mee wil. Ik ben daar dus niet met mijn imago bezig 😉 al schijnt dat ook te kunnen.

Ik volg dus via Bloglovin’, meldingen via e-mail zijn niets voor mij, daarvoor volg ik echt te veel blogs, dan stroomt mijn inbox binnen no-time over. Ik volg wel een aantal bloggers op social media (Twitter/Instagram), niet om op de hoogte raken van hun nieuwe posts, maar voor alle andere leuke dingen die ze delen. Ik probeer ook iedere dag bij te lezen, want anders wordt het al gauw zo’n berg dat ik er tegenaan ga hikken (sommige bloggers zijn extreem productief). Maar wat wil je, ik volg op Bloglovin’ wel zo’n 180 blogs (ik lijk wel gek), binnenkort dus maar weer eens een opruimsessie houden.

En misschien heb jij wel goede tips. Ik ben heel benieuwd hoe jij volgt! Krijg je per e-mail een melding? Volg je via social media? Gebruik je ook Bloglovin’? Ben jij van de RSS-feeds? Trek je er eens per week een uurtje voor uit of lees je dagelijks bij? Hoeveel blogs volg je?  

Advertenties

14 gedachtes over “Prangende blogvragen: Hoe volgen jullie je favoriete blogs?

 1. Ik volg andere blogs ook voornamelijk via Bloglovin! Ik pak elke dag een momentje om alle blogs bij te lezen. Nu, in de vakantie, is dat ’s ochtends, maar anders vaak ’s avonds. Ik vind het wel de makkelijkste manier om alles te volgen!

  1. Slim om iedere dag even bij te lezen, ik probeer dat ook altijd, maar heb het nu een paar dagen laten versloffen… en het is weer een hele lijst geworden. Even doorbijten dus. Gebruik jij de app op een tablet of lees je op pc of laptop?

   1. Altijd op mijn laptop! Ik vind de app verschrikkelijk, ik vind hem niet echt lekker werken. De webversie vind ik wel fijn, hoewel die soms ook wel wat kuren heeft.

    1. Ik ben ook geen superfan van de app, maar ik vind de laptop maar een ongezellig ding op de bank. Intussen is dat ding gigantisch gecrasht en zal ik een nieuwe uit moeten zoeken dus dat wordt dan een gezelliger exemplaar 🙂 Ik merk wel dat ik veel sneller reageer als ik op de pc kijk, dat tikt immers veel makkelijker.

 2. Ik gebruik ook bloglovin en kijk daar elke dag wel even op, maar ik lees niet alles wat daar voorbij komt. Soms realiseer ik me weer dat de titel en eerste zin van een blogpost dus best wel belangrijk is, want daarop kies ik zelf ook wat ik lees.
  Sommige bloggers volg ik alleen op twitter, omdat ik lang niet alles op hun blog interessant vind. En de leukste mensen volg ik zowel op bloglovin als twitter 😉

  1. Ik lees ook niet alles hoor! Veel YA en thrillerrecensies laat ik aan mij voorbijgaan, tenzij ze dan weer door een erg leuke blogger geschreven zijn. Dan ben ik altijd nieuwsgierig wat zij ervan vindt (boekbloggers lijken vooral vrouw te zijn…).

   Het maakt inderdaad ook dat ik blijf nadenken mijn eerste zin, de foto en de kop. Maar goed, dat houd ons scherp 😉 Wanneer klik jij niet?

   1. Volgens mij hebben we dezelfde tactiek 😉 Besprekingen van thrillers en YA lopen minder kans door mij gelezen te worden, al is er een thrillerexpert (Nadine) die ik juist wel volg. Als zij het vijf sterren geeft, dan weet ik dat het echt een topper is in dat genre en dan waag ik me er misschien wel een keer aan ter afwisseling.
    Het zijn inderdaad vooral dames, al volg ik ook twee mannelijke boekbloggers: Petepel en Hendrik-Jan.

    1. Ik laat me daar toch wel door beïnvloeden hoor, wie de review schrijft bedoel ik. Soms merk je gewoon dat iemands leessmaak bij die van jezelf past – ik heb dat heel sterk bij Tessa bijvoorbeeld, maar ook bij jou. Jullie thrillerreviews zou ik dus wel lezen… 😉 (die mannen ga ik eens opzoeken)

 3. Ik volg blogs via de meldingen via e-mail. Ik bewaar die e-mailberichten zolang als ik wil en ga lezen wanneer ik wil. Ik vind dat persoonlijk het handigste, zeker omdat ik niet elke dag tijd heb om te gaan lezen.

 4. Ik gebruik zelf hoofdzakelijk Bloglovin en probeer dagelijks de nieuw verschenen blogposts te lezen. Als ik dat niet doe, dan staat er binnen de kortste keren een niet meer te overziene lijst op me te wachten. Blijkbaar volg ik op die manier momenteel zo’n 99 collega-bloggers. Sommige van hen volg ik ook via Twitter en Facebook.

  Interessante blogposts durf ik wel eens te bewaren via Bloglovin. Omdat ik een recept wil uitproberen, of omdat het me leuk lijkt om een bepaalde tag zelf in te vullen, … Ik heb echter geen flauw idee hoe je door blogposts te bewaren aan je imago kan werken. Maar misschien zie ik iets over het hoofd.

  1. Dat imago, tsja, je schijnt via Bloglovin’ niet alleen blogs maar ook personen te kunnen volgen… Ik weet niet precies hoe dat werkt, maar dan zullen volgers misschien de door jouw gesavede berichtjes zien? Ik blijf het maar gewoon gebruiken om blogs te volgen…

   1. Ah op die manier. Blijkbaar volg je automatisch de persoon achter de blog mee. Ik heb er alleszins nadien een heel deel manueel gaan ontvolgen vermits ik eigenlijk zelden bij die Activity terecht kom. Ik heb al werk genoeg met het lezen van alle blogposts, laat staan dat ik nog in het oog wil houden wie wat leuk vindt. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s