Overstap van wordpress.com naar wordpress.org

Overstap Bladzijde26

Op mijn eerste blogverjaardag (morgen!) maak ik ook de overstap van wordpress.com naar wordpress.org.

Is dat dan niet hetzelfde, wordpress.com en wordpress.org? Helaas, niet helemaal. Om het heel simpel te zeggen: bij .com hoef je in principe niets zelf te regelen en bij .org moet je op zijn minst zelf je domeinnaam en hosting regelen. (Als je het naadje van de kous wilt weten, hier vind je meer uitleg). Beide hebben voors en tegens en omdat ik in het begin natuurlijk niet wist of ik bloggen echt zo leuk zou vinden als ik dacht begon ik eenvoudig met een blog bij wordpress.com. Maar nu ga ik toch overstappen.

Sommigen van jullie vragen zich vast af of ik gek geworden ben, zo’n kleine blog en dan verhuizen naar wordpress.org, is dat niet veel te veel gedoe? Jullie hebben natuurlijk gelijk, maar ik ga het toch doen en wel hierom.

Ik wil graag nog meer leren over de wondere wereld van bloggen en internet, en ik merkte dat ik dingen wilde die met een .com-blog niet mogelijk zijn. Je kan bijvoorbeeld geen plug-ins installeren, waardoor sommige slimmigheidjes aan je voorbij gaan. Bovendien kan je Google Analytics niet gebruiken en daar wil ik graag mee oefenen omdat ik dat superinteressant vind. Ook wil ik graag meer weten van de mogelijkheden van het contentmanagementsysteem (CMS) WordPress. Kortom voor mij lijkt het een heel logische stap (en dat leek het eigenlijk al best vlug – ik heb er best lang over nagedacht).

Ik heb wel even getwijfeld of ik het geld er wel voor over heb, maar bloggen is nu eenmaal mijn hobby en hobby’s kosten nou eenmaal geld. Ik vergelijk het maar met een nieuw tennisracket.

Wat het voor jou als lezer betekent? Daarover morgen meer!

Pssttt… Nog maar 1 nachtje slapen tot Bladzijde26 eerste verjaardagsfeestje!

Advertenties

4 gedachtes over “Overstap van wordpress.com naar wordpress.org

  1. Bij de betaalde versie wordt er toch ook geen reclame meer getoond? Dat is voor mij wel een reden dit te overwegen. Ik gebruik zelf adblock maar dat heeft niet iedereen. En ik wil ook best gewoon betalen voor een fijne dienst.

    1. Inderdaad. WordPress.org plaatst ook geen advertenties op je blog = fijn! (Tenzij je dat zelf wilt natuurlijk, dan kan het weer wel en heb je het ook zelf in de hand). Ik betaal ook graag een beetje extra voor een goede service. Het nadeel van adblockers vind ik dat vooral de makers van de content erdoor getroffen worden (zij krijgen immers pas geld als de advertenties getoond worden), maar dat is een heel andere discussie ;-).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s